Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Singapore

Durata: 1 zi, fara cazare

Transport AVION | 14 zile, 11 nopti | 

Circuit Singapore - Insula Bali

DE LA VIBRANTUL SINGAPORE LA PARADISUL TROPICAL DIN BALI


Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

  • Singapore
  • Cele mai interesante templele: Ulun Danu Beratan, Tanah Lot, Uluwatu, Tirta Empul
  • Vizita pe insula Nusa Penida – Kelingking Beach, Angel`s Billabong
  • Pranz exclusivist pe o plaja privata in Nusa Lembongan;
  • Spectacol inedit de dans Kecak si foc;
  • Insula Serangan – vizitarea Refugiului pentru Protejarea Testoaselor Marine si eliberarea puilor de testoasa in ocean;
  • Descoperirea teraselor de orez;
  • Curs de gatit balinez cu pranz inclus;
  • Vizita la Sacred Monkey Forest;

Itinerariu: Singapore –  Denpasar – Nusa Dua – Bedugul Mountain – Lake Beratan – Nusa Penida – Nusa Lembongan – Nusa Dua – Templul Uluwatu – Dansul Kecak – Nusa Dua – Ubud – Cascada Tagenungan – Terasele de orez – Denpasar

DATE DE PLECARE: 18 aprilie (Vacanta de Paste), 6 iunie (Vacanta de Rusalii)

PROGRAM:

Ziua 1    Bucuresti – Istanbul

Pentru plecarea din 18 aprilie: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 13:40 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1040 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 15:55 si aterizare in Istanbul la ora 17:30.

Pentru plecarea din 06 iunie: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 19:20 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1046 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:40 si aterizare in Istanbul la ora 23:10.  

Ziua a 2-a:   Doha – Singapore

Pentru ambele plecari: Escala pana la ora 02:00, cand vom decola cu zborul TK0054 cu destinatia Singapore. Aterizare in Singapore la ora 17:55. Bun venit in Singapore! Acest mic oras-stat insular este plin de viata, cu o arhitectura atipica Asiei si atractii turistice care atrag vizitatori din intreaga lume. Potrivit legendei, Sang Nila Utama, un print din Palembang (capitala Srivijaya), se afla intr-o excursie de vanatoare cand a zarit un animal pe care nu-l mai vazuse niciodata. Considerand-o un semn bun, el a fondat un oras pe locul in care animalul a fost reperat, numindu-l "Orasul Leului" sau Singapura, din cuvintele sanscrite "simha" (leu) si "pura" (oras). Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Singapore. Cazare Vibe Hotel Singapore Orchard 4* Singapore sau similar.

Ziua a 3-a:   Tur de oras Singapore

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Vom face turul orasului Singapore, alaturi de ghidul local. Prima vizita este Merlion Park, unde se afla celebra Statuie Merlion, cu corp de peste si cap de leu, care personifica istoria Singapore ca un oras-port. Corpul aminteste de inceputurile sale ca un sat pescaresc,  cand se numea Temasek, insemnand "oras de mare" in Javaneza Veche, in timp ce capul reprezinta numele original „Singapura” sau "orasul leului" din Malay. Apoi, ne vom plimba pe stradutele aglomerate din Chinatown, singurul cartier chinezesc din lume care se mandreste cu un templu budist, moschee si templu hindus de-a lungul unei singure strazi, unde vom vizita Templul Sri Mariamman, cel mai vechi templu hindus din Singapore. In timp ce statuia zeitatii patron a acestui templu este dezvelita doar cu ocazii speciale, interiorul templului este o bogatie de picturi murale si altare, dedicate unor zei precum Shiva si Durga. Continuam cu cartierul Little India; imigrantii indieni au inceput sa vina in Singapore inca din 1825 si au adus cu ei o cultura vibranta si plina de culoare. Vom putea vedea femei in sariuri gratioase si sikhi cu turbane. Ultima oprire va fi la Gradina Botanica intinsa pe 52 de hectare. Cu peste 10.000 de specii de plante, reprezinta „plamanul verde” al orasului. De asemenea, gazduieste si Gradina Nationala a Orhideelor, unde vom putea admira varietatea soiurilor si culorile orhideelor expuse, inclusiv Floarea Nationala a Singapore - Joachim Vanda Jacqueline (biletul de intrare la gradina botanica nu este inclus, se achita la fata locului). Dupa turul de oras, transfer la hotel. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Singapore. Va sugeram o vizita impreuna cu insotitorul de grup la Gardens by the Bay - un spectacol de horticultura si arta peisagistica, un adevarat regat al plantelor unde vizitatorii pot admira plante rar vazute in aceasta parte a lumii, variind de la specii din zonele cu clima rece, temperata, pana la paduri tropicale.  Cazare Vibe Hotel Singapore Orchard 4* Singapore sau similar.

Ziua a 4-a:    Excursii optionale Singapore: Insula Sentosa si Night Safari

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun.  Timp liber la dispozitie in Singapore cu posibilitatea de a opta pentru excursiile optionale de astazi:

  • Excursie pe Insula Sentosa. Vom porni catre Muntele Faber pentru o calatorie cu telecabina catre Insula Sentosa, privelistea asupra orasului si a portului din telecabina fiind coplesitoare. Vom vizita Images of Singapore – un loc in care diversitatea culturala, unitatea de valori, aventura, perseverenta si onoarea converg ca nicaieri in lume. Continuam cu vizitarea S.E.A. Aquarium – un adevarat „must see”, unde vom descoperi lumea uimitoare a vietii oceanice la cel mai mare acvariu din lume acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS™, o lume marina magica vazuta prin cea mai mare fereastra a planetei noastre catre ocean, cu peste 800 de specii de animale marine. Intoarcere la hotel.
  • Night Safari la Gradina zoologica din Singapore. Ochii tai vor avea nevoie de un timp pentru a se adapta la intunericul de aici, dar odata ce o vor face, vei fi intampinat de peste 2.500 de animale rezidente din peste 130 de specii, inclusiv multe indigene din regiune, cum ar fi elefantul asiatic pe cale de disparitie, tapirul malaian si tigrul malaian. Animalele traiesc in 35 de hectare de padure tropicala densa. Creaturi mai prietenoase, cum ar fi cerbul, cutreiera liber in parc, in timp ce cele mai feroce, cum ar fi leoparzii, sunt tinute in spatele barierelor. Pentru cei care prefera sa exploreze parcul pe roti, o plimbare cu trenuletul de 35 de minute te poarta in sapte zone geografice ale lumii, de la zonele himalayane accidentate pana la malurile mlastinoase ale Africii Ecuatoriale. Explorarea parcului pe unul dintre cele patru trasee pietonale va permite sa vedeti si mai multe animale care nu sunt vizibile din trenulet. Printre acestea se numara Fishing Cat Trail care recreeaza o calatorie pe timp de noapte prin junglele din Singapore si popularul Leopard Trail, care dispune de cea mai mare colectie de animale salbatice indigene din Asia de Sud-Est. Cazare Vibe Hotel Singapore Orchard 4* Singapore sau similar.

Ziua a 5-a:    Singapore – Bali

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Dimineata avem timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer catre aeroport pentru a ne imbarca pe zborul companiei KLM cu destinatia Dempasar, Bali. Ne vom intalni cu ghidul local si vom avea transfer catre hotel. Vom avea seara libera, ne vom bucura de facilitatile hotelului si vom avea timp pentru a explora imprejurimile. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 6-a:   Nusa Dua – Bedugul Mountain – Lake Beratan – Nusa Dua

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de aerul proaspat al muntelui Bedugul, un sat incantator ascuns in zonele inalte ale insulei Bali. Vom admira linistea Templului Ulun Danu Beratan, un sanctuar impresionant situat pe malul lacului, unde fiecare colt dezvaluie privelisti uimitoare spre Lacul Beratan si spre muntii din jur. Vom savura un pranz delicios intr-un restaurant local, unde vom gusta din specialitatile traditionale ale zonei. Apoi, ne vom continua calatoria catre Templul Tanah Lot, un loc sacru hindus fascinant, asezat pe o stanca, ce sfideaza valurile tumultoase ale oceanului. Pe masura ce soarele incepe sa apuna, ne va incanta un spectacol natural de neuitat, in care cerul se umple de nuante vibrante si calde, creand un tablou ce ne va ramane in amintiri pentru totdeauna. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 7-a:   Nusa Dua – Nusa Penida – Nusa Lembongan

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Incepem ziua experimentand o plimbare catre Nusa Penida alaturi de Bali Hai Cruises. Vom explora cele mai impresionante locuri ale acestei insule exotice, unde natura se dezvaluie in toata splendoarea sa. Prima oprire va fi la faimoasa plaja Kelingking, o adevarata minune a naturii, unde veti fi fascinati de forma sa unica, asemanatoare cu un dinozaur si de apele cristaline ce o inconjoara. Vom continua cu Angel's Billabong, o piscina naturala sculptata in stanci timp de milenii de valurile oceanului. Dupa o zi plina de aventura si descoperiri, vom fi rasfatati cu un pranz exclusivist pe o plaja privata din insula Nusa Lembongan. In acest cadru idilic, inconjurat de privelisti spectaculoase si de sunetul linistitor al valurilor, vom savura preparate delicioase, intr-o atmosfera relaxanta. Aceasta experienta culinara, combinata cu peisajul paradisiac, va fi cu siguranta momentul perfect pentru a incheia o zi memorabila de explorare a comorilor ascunse din Nusa Penida si Nusa Lembongan. Transfer catre hotelul din Bali si timp liber pentru plimbari individuale sau odihna. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 8-a:    Nusa Dua – Templul Uluwatu – Dansul Kecak

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Dimineata avem timp liber la dispozitie. Iar in prima parte a dupa-amiezii, vom merge la Templul Uluwatu, o bijuterie arhitecturala, amplasata pe o stanca la 70 de metri deasupra oceanului. Trebuie sa fim atenti la maimutele jucause care isi fac adapost printre copacii si zidurile vechi ale templului! Dupa aceasta vizita, vom avea ocazia sa asistam la un spectacol inedit de dans Kecak si foc, desfasurat intr-un cadru impresiunant langa templu. Acest dans balinez captivant reda un episod din epopeea legendara Ramayana, acompaniat de cantari ritmice, culminand intr-un final spectaculos in care focul joaca un rol important. Transfer la hotel. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 9-a:    Nusa Dua

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Astazi va fi o zi de relaxare si odihna, in care va puteti bucura de toate serviciile de la hotel, de plaja si de soare sau puteti opta pentru o plimbare prin Nusa Dua pentru cumparaturi. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 10-a:   O intalnire cu testoasele in drumul spre Ubud

Mese incluse: mic dejun

Mic  dejun. Ne vom imbarca intr-o calatorie captivanta ce ne va purta de la plajele luxoase si linistite ale Nusa Dua la inima culturala a orasului Ubud, renumit pentru traditiile sale artistice si spirituale. In drumul nostru, com face un popas pe Insula Serangan, un paradis pentru iubitorii de natura si un important refugiu pentru protejarea testoaselor marine. Aici, vom avea ocazia sa exploram indeaproape lumea fascinanta a acestor creaturi magnifice, sa invatam despre eforturile locale de conservare si sa asistam la un moment unic: eliberarea puilor de testoasa in ocean, un spectacol emotionant care simbolizeaza speranta si continuitatea vietii marine. Dupa aceasta experianta ne vom continua calatoria catre Ubud, un oras situat in centrul insulei Bali, cunoscut pentru peisajele sale naturale si bogatia culturala. Odata ajunsi, atmosfera relaxanta si linistea specifica zonei ne vor insoti pe parcursul intregii sederi. Padurile tropicale care inconjoara Ubud, terasele de orez in trepte si raurile care curg prin vale creeaza un cadru natural impresionant. Ubud este recunoscut si pentru arhitectura sa traditionala, cu cladiri si temple de piatra ornamentate cu detalii sculptate, care reflecta traditia spirituala balineza. In centrul orasului, strazile pietruite sunt marginite de galerii de arta, mici ateliere ale mestesugarilor locali si piete vibrante, toate integrandu-se armonios in peisajul natural. Cazare la Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar.

Ziua a 11-a:   Ubud – Cascada Tagenungan – Terasele de orez

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o vizita la cascada Tegenungan, unde apele limpezi si racoritoare coboara in forta pe stanci abrupte, creand o priveliste naturala impresionanta. Dupa aceasta experienta, calatoria continua spre Tegalalang Rice Terrace, un loc celebru pentru terasele de orez sculptate pe dealurile verzi. Randurile de orez, perfect aranjate, se extind de-a lungul vailor, oferind un spectacol vizual in care nuantele de verde domina peisajul. Zona montana Kintamani ofera privelisti uimitoare, cu Muntele Batur dominand orizontul. Vulcanul activ si lacul sau, situat intr-o caldera imensa, sunt inconjurate de campuri de lava neagra si paduri verzi, oferind un contrast de culori si texturi naturale. Vom servi pranzul intr-o locatie de unde aceste privelisti se pot admira in voie, intr-un cadru linistit si plin de farmec. Ultima oprire va fi la templul sacru Tirta Empul, un loc venerat de balinezi pentru izvoarele sale naturale. Curtea templului este strabatuta de bazine de piatra unde apele cristaline ale izvorului curg in mod continuu. Decorat cu sculpturi traditionale, templul ofera o atmosfera solemna si spirituala, completata de sunetul linistitor al apei ce izvoraste din pamant. Transfer la hotel. Cazare la Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar.

Ziua a 12-a:   Ubud – cultura gastronomica si patrimoniu

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Ne vom bucura de valorile din Ubud, un oras cunoscut pentru bogata sa traditie culturala si culinara. Prima oprire va fi la un curs de gatit balinez, unde vom invata tehnici locale si vom descoperi ingredientele specifice bucatariei din Bali. Dupa prepararea retetelor, vom servi pranzul compus din preparatele realizate in cadrul cursului, oferind o experienta autentica. Ne vom continua ziua vizitand Sacred Monkey Forest, un sanctuar natural situat in sudul Ubudului, unde pot fi vazuti numerosi macaci gri cu coada lunga. Padurea este plina de temple stravechi si vegetatie luxurianta, creand un mediu linistit in care vom explora diversitatea naturala si comportamentul social al macacilor. Dupa vizita la sanctuar, drumul continua spre Palatul Regal din Ubud, cunoscut sub numele de Puri Saren. Palatul este un important reper istoric si cultural, fiind utilizat de familia regala din Ubud pentru ceremonii oficiale. Structura arhitecturala traditionala si decorurile sculptate in piatra sunt caracteristice acestui loc. Dupa-amiaza este dedicata negocierilor in Pieta din Ubud, un loc animat unde comerciantii locali vand o varietate de produse, de la textile si artizanat la mirodenii si obiecte de arta. Piata este cunoscuta pentru diversitatea suvenirurilor si produselor autentice, oferind o privire asupra traditiilor si mestesugurilor locale. Cazare la Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar.

Ziua a 13-a:    Ubud – Denpasar

Mese incluse: mic dejun

Pentru ambele plecari:  Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroportul din Denpasar pentru imbarcarea pe zborul Companiei Turkish Airlines TK0067 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:20.

Ziua a 14-a:   Denpasar – Bucuresti

Pentru ambele plecari: Aterizare in Istanbul la ora 05:15. Decolare la ora locala 06:50 cu zborul TK1043 cu destinatia Bucuresti. Sosire pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 08:10.

*Grup minim: 20 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Singapore, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Bilet de avion Denpasar – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Bilet de avion Singapore – Denpasar, zbor direct compania KLM
  • Bagaj de mana, bagaj de cala
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Transport cu autocar local conform programului
  • 11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* si 5* astfel:
    • 3 nopti in Singapore la Vibe Hotel Singapore Orchard 4* sau similar
    • 5 nopti in Nusa Dua la Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar
    • 3 nopti in Ubud la Hotel Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar
  • Mese incluse: mic dejun, 4 pranzuri
  • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program:
    • Singapore: tur de de oras cu ghid local: parcul Merlion, China town, Templul Sri Mariamman, Little India, Gradina Botanica;
    • Templele specificate in program: Ulun Danu Beratan, Tanah Lot, Uluwatu, Tirta Empul
    • Vizita pe insula Nusa Penida – Kelingking Beach, Angel`s Billabong
    • Pranz exclusivist pe o plaja privata in Nusa Lembongan;
    • Spectacol inedit de dans Kecak si foc;
    • Insula Serangan – vizitarea Refugiului pentru Protejarea Testoaselor Marine si eliberarea puilor de testoasa in ocean;
    • Descoperirea teraselor de orez;
    • Curs de gatit balinez cu pranz inclus;
    • Vizita la Sacred Monkey Forest;
  • Bilete de intrare la obiective turistice din program (exceptand Singapore, se achita la fata locului)
  • Ghizi locali conform programului circuitului
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno de calatorie si medicala (ferm recomandata);
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 7 USD/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse
  • Incepand cu 14.02.2024, turistii romani care doresc sa calatoreasca in Bali trebuie sa achite o taxa de 150.000 de rupiah, cu ajutorul aplicatiei lovebali.baliprov.go.id, sau accesand site-ul https://lovebali.baliprov.go.id
  • Taxa de viza Indonezia: aprox. 35 USD, se achita in punctele de intrare – la aeroport

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Pasaport romanesc simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la returul in tara (minim 2 pagini libere);

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Singapore

Durata: 1 zi, fara cazare

Transport AVION | 14 zile, 11 nopti | 

Circuit Singapore - Insula Bali

DE LA VIBRANTUL SINGAPORE LA PARADISUL TROPICAL DIN BALI


Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

  • Singapore
  • Cele mai interesante templele: Ulun Danu Beratan, Tanah Lot, Uluwatu, Tirta Empul
  • Vizita pe insula Nusa Penida – Kelingking Beach, Angel`s Billabong
  • Pranz exclusivist pe o plaja privata in Nusa Lembongan;
  • Spectacol inedit de dans Kecak si foc;
  • Insula Serangan – vizitarea Refugiului pentru Protejarea Testoaselor Marine si eliberarea puilor de testoasa in ocean;
  • Descoperirea teraselor de orez;
  • Curs de gatit balinez cu pranz inclus;
  • Vizita la Sacred Monkey Forest;

Itinerariu: Singapore –  Denpasar – Nusa Dua – Bedugul Mountain – Lake Beratan – Nusa Penida – Nusa Lembongan – Nusa Dua – Templul Uluwatu – Dansul Kecak – Nusa Dua – Ubud – Cascada Tagenungan – Terasele de orez – Denpasar

DATE DE PLECARE: 18 aprilie (Vacanta de Paste), 6 iunie (Vacanta de Rusalii)

PROGRAM:

Ziua 1    Bucuresti – Istanbul

Pentru plecarea din 18 aprilie: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 13:40 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1040 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 15:55 si aterizare in Istanbul la ora 17:30.

Pentru plecarea din 06 iunie: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 19:20 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1046 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:40 si aterizare in Istanbul la ora 23:10.  

Ziua a 2-a:   Doha – Singapore

Pentru ambele plecari: Escala pana la ora 02:00, cand vom decola cu zborul TK0054 cu destinatia Singapore. Aterizare in Singapore la ora 17:55. Bun venit in Singapore! Acest mic oras-stat insular este plin de viata, cu o arhitectura atipica Asiei si atractii turistice care atrag vizitatori din intreaga lume. Potrivit legendei, Sang Nila Utama, un print din Palembang (capitala Srivijaya), se afla intr-o excursie de vanatoare cand a zarit un animal pe care nu-l mai vazuse niciodata. Considerand-o un semn bun, el a fondat un oras pe locul in care animalul a fost reperat, numindu-l "Orasul Leului" sau Singapura, din cuvintele sanscrite "simha" (leu) si "pura" (oras). Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Singapore. Cazare Vibe Hotel Singapore Orchard 4* Singapore sau similar.

Ziua a 3-a:   Tur de oras Singapore

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Vom face turul orasului Singapore, alaturi de ghidul local. Prima vizita este Merlion Park, unde se afla celebra Statuie Merlion, cu corp de peste si cap de leu, care personifica istoria Singapore ca un oras-port. Corpul aminteste de inceputurile sale ca un sat pescaresc,  cand se numea Temasek, insemnand "oras de mare" in Javaneza Veche, in timp ce capul reprezinta numele original „Singapura” sau "orasul leului" din Malay. Apoi, ne vom plimba pe stradutele aglomerate din Chinatown, singurul cartier chinezesc din lume care se mandreste cu un templu budist, moschee si templu hindus de-a lungul unei singure strazi, unde vom vizita Templul Sri Mariamman, cel mai vechi templu hindus din Singapore. In timp ce statuia zeitatii patron a acestui templu este dezvelita doar cu ocazii speciale, interiorul templului este o bogatie de picturi murale si altare, dedicate unor zei precum Shiva si Durga. Continuam cu cartierul Little India; imigrantii indieni au inceput sa vina in Singapore inca din 1825 si au adus cu ei o cultura vibranta si plina de culoare. Vom putea vedea femei in sariuri gratioase si sikhi cu turbane. Ultima oprire va fi la Gradina Botanica intinsa pe 52 de hectare. Cu peste 10.000 de specii de plante, reprezinta „plamanul verde” al orasului. De asemenea, gazduieste si Gradina Nationala a Orhideelor, unde vom putea admira varietatea soiurilor si culorile orhideelor expuse, inclusiv Floarea Nationala a Singapore - Joachim Vanda Jacqueline (biletul de intrare la gradina botanica nu este inclus, se achita la fata locului). Dupa turul de oras, transfer la hotel. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Singapore. Va sugeram o vizita impreuna cu insotitorul de grup la Gardens by the Bay - un spectacol de horticultura si arta peisagistica, un adevarat regat al plantelor unde vizitatorii pot admira plante rar vazute in aceasta parte a lumii, variind de la specii din zonele cu clima rece, temperata, pana la paduri tropicale.  Cazare Vibe Hotel Singapore Orchard 4* Singapore sau similar.

Ziua a 4-a:    Excursii optionale Singapore: Insula Sentosa si Night Safari

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun.  Timp liber la dispozitie in Singapore cu posibilitatea de a opta pentru excursiile optionale de astazi:

  • Excursie pe Insula Sentosa. Vom porni catre Muntele Faber pentru o calatorie cu telecabina catre Insula Sentosa, privelistea asupra orasului si a portului din telecabina fiind coplesitoare. Vom vizita Images of Singapore – un loc in care diversitatea culturala, unitatea de valori, aventura, perseverenta si onoarea converg ca nicaieri in lume. Continuam cu vizitarea S.E.A. Aquarium – un adevarat „must see”, unde vom descoperi lumea uimitoare a vietii oceanice la cel mai mare acvariu din lume acreditat de GUINNESS WORLD RECORDS™, o lume marina magica vazuta prin cea mai mare fereastra a planetei noastre catre ocean, cu peste 800 de specii de animale marine. Intoarcere la hotel.
  • Night Safari la Gradina zoologica din Singapore. Ochii tai vor avea nevoie de un timp pentru a se adapta la intunericul de aici, dar odata ce o vor face, vei fi intampinat de peste 2.500 de animale rezidente din peste 130 de specii, inclusiv multe indigene din regiune, cum ar fi elefantul asiatic pe cale de disparitie, tapirul malaian si tigrul malaian. Animalele traiesc in 35 de hectare de padure tropicala densa. Creaturi mai prietenoase, cum ar fi cerbul, cutreiera liber in parc, in timp ce cele mai feroce, cum ar fi leoparzii, sunt tinute in spatele barierelor. Pentru cei care prefera sa exploreze parcul pe roti, o plimbare cu trenuletul de 35 de minute te poarta in sapte zone geografice ale lumii, de la zonele himalayane accidentate pana la malurile mlastinoase ale Africii Ecuatoriale. Explorarea parcului pe unul dintre cele patru trasee pietonale va permite sa vedeti si mai multe animale care nu sunt vizibile din trenulet. Printre acestea se numara Fishing Cat Trail care recreeaza o calatorie pe timp de noapte prin junglele din Singapore si popularul Leopard Trail, care dispune de cea mai mare colectie de animale salbatice indigene din Asia de Sud-Est. Cazare Vibe Hotel Singapore Orchard 4* Singapore sau similar.

Ziua a 5-a:    Singapore – Bali

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Dimineata avem timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer catre aeroport pentru a ne imbarca pe zborul companiei KLM cu destinatia Dempasar, Bali. Ne vom intalni cu ghidul local si vom avea transfer catre hotel. Vom avea seara libera, ne vom bucura de facilitatile hotelului si vom avea timp pentru a explora imprejurimile. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 6-a:   Nusa Dua – Bedugul Mountain – Lake Beratan – Nusa Dua

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de aerul proaspat al muntelui Bedugul, un sat incantator ascuns in zonele inalte ale insulei Bali. Vom admira linistea Templului Ulun Danu Beratan, un sanctuar impresionant situat pe malul lacului, unde fiecare colt dezvaluie privelisti uimitoare spre Lacul Beratan si spre muntii din jur. Vom savura un pranz delicios intr-un restaurant local, unde vom gusta din specialitatile traditionale ale zonei. Apoi, ne vom continua calatoria catre Templul Tanah Lot, un loc sacru hindus fascinant, asezat pe o stanca, ce sfideaza valurile tumultoase ale oceanului. Pe masura ce soarele incepe sa apuna, ne va incanta un spectacol natural de neuitat, in care cerul se umple de nuante vibrante si calde, creand un tablou ce ne va ramane in amintiri pentru totdeauna. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 7-a:   Nusa Dua – Nusa Penida – Nusa Lembongan

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Incepem ziua experimentand o plimbare catre Nusa Penida alaturi de Bali Hai Cruises. Vom explora cele mai impresionante locuri ale acestei insule exotice, unde natura se dezvaluie in toata splendoarea sa. Prima oprire va fi la faimoasa plaja Kelingking, o adevarata minune a naturii, unde veti fi fascinati de forma sa unica, asemanatoare cu un dinozaur si de apele cristaline ce o inconjoara. Vom continua cu Angel's Billabong, o piscina naturala sculptata in stanci timp de milenii de valurile oceanului. Dupa o zi plina de aventura si descoperiri, vom fi rasfatati cu un pranz exclusivist pe o plaja privata din insula Nusa Lembongan. In acest cadru idilic, inconjurat de privelisti spectaculoase si de sunetul linistitor al valurilor, vom savura preparate delicioase, intr-o atmosfera relaxanta. Aceasta experienta culinara, combinata cu peisajul paradisiac, va fi cu siguranta momentul perfect pentru a incheia o zi memorabila de explorare a comorilor ascunse din Nusa Penida si Nusa Lembongan. Transfer catre hotelul din Bali si timp liber pentru plimbari individuale sau odihna. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 8-a:    Nusa Dua – Templul Uluwatu – Dansul Kecak

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Dimineata avem timp liber la dispozitie. Iar in prima parte a dupa-amiezii, vom merge la Templul Uluwatu, o bijuterie arhitecturala, amplasata pe o stanca la 70 de metri deasupra oceanului. Trebuie sa fim atenti la maimutele jucause care isi fac adapost printre copacii si zidurile vechi ale templului! Dupa aceasta vizita, vom avea ocazia sa asistam la un spectacol inedit de dans Kecak si foc, desfasurat intr-un cadru impresiunant langa templu. Acest dans balinez captivant reda un episod din epopeea legendara Ramayana, acompaniat de cantari ritmice, culminand intr-un final spectaculos in care focul joaca un rol important. Transfer la hotel. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 9-a:    Nusa Dua

Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Astazi va fi o zi de relaxare si odihna, in care va puteti bucura de toate serviciile de la hotel, de plaja si de soare sau puteti opta pentru o plimbare prin Nusa Dua pentru cumparaturi. Cazare Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar.

Ziua a 10-a:   O intalnire cu testoasele in drumul spre Ubud

Mese incluse: mic dejun

Mic  dejun. Ne vom imbarca intr-o calatorie captivanta ce ne va purta de la plajele luxoase si linistite ale Nusa Dua la inima culturala a orasului Ubud, renumit pentru traditiile sale artistice si spirituale. In drumul nostru, com face un popas pe Insula Serangan, un paradis pentru iubitorii de natura si un important refugiu pentru protejarea testoaselor marine. Aici, vom avea ocazia sa exploram indeaproape lumea fascinanta a acestor creaturi magnifice, sa invatam despre eforturile locale de conservare si sa asistam la un moment unic: eliberarea puilor de testoasa in ocean, un spectacol emotionant care simbolizeaza speranta si continuitatea vietii marine. Dupa aceasta experianta ne vom continua calatoria catre Ubud, un oras situat in centrul insulei Bali, cunoscut pentru peisajele sale naturale si bogatia culturala. Odata ajunsi, atmosfera relaxanta si linistea specifica zonei ne vor insoti pe parcursul intregii sederi. Padurile tropicale care inconjoara Ubud, terasele de orez in trepte si raurile care curg prin vale creeaza un cadru natural impresionant. Ubud este recunoscut si pentru arhitectura sa traditionala, cu cladiri si temple de piatra ornamentate cu detalii sculptate, care reflecta traditia spirituala balineza. In centrul orasului, strazile pietruite sunt marginite de galerii de arta, mici ateliere ale mestesugarilor locali si piete vibrante, toate integrandu-se armonios in peisajul natural. Cazare la Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar.

Ziua a 11-a:   Ubud – Cascada Tagenungan – Terasele de orez

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o vizita la cascada Tegenungan, unde apele limpezi si racoritoare coboara in forta pe stanci abrupte, creand o priveliste naturala impresionanta. Dupa aceasta experienta, calatoria continua spre Tegalalang Rice Terrace, un loc celebru pentru terasele de orez sculptate pe dealurile verzi. Randurile de orez, perfect aranjate, se extind de-a lungul vailor, oferind un spectacol vizual in care nuantele de verde domina peisajul. Zona montana Kintamani ofera privelisti uimitoare, cu Muntele Batur dominand orizontul. Vulcanul activ si lacul sau, situat intr-o caldera imensa, sunt inconjurate de campuri de lava neagra si paduri verzi, oferind un contrast de culori si texturi naturale. Vom servi pranzul intr-o locatie de unde aceste privelisti se pot admira in voie, intr-un cadru linistit si plin de farmec. Ultima oprire va fi la templul sacru Tirta Empul, un loc venerat de balinezi pentru izvoarele sale naturale. Curtea templului este strabatuta de bazine de piatra unde apele cristaline ale izvorului curg in mod continuu. Decorat cu sculpturi traditionale, templul ofera o atmosfera solemna si spirituala, completata de sunetul linistitor al apei ce izvoraste din pamant. Transfer la hotel. Cazare la Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar.

Ziua a 12-a:   Ubud – cultura gastronomica si patrimoniu

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Ne vom bucura de valorile din Ubud, un oras cunoscut pentru bogata sa traditie culturala si culinara. Prima oprire va fi la un curs de gatit balinez, unde vom invata tehnici locale si vom descoperi ingredientele specifice bucatariei din Bali. Dupa prepararea retetelor, vom servi pranzul compus din preparatele realizate in cadrul cursului, oferind o experienta autentica. Ne vom continua ziua vizitand Sacred Monkey Forest, un sanctuar natural situat in sudul Ubudului, unde pot fi vazuti numerosi macaci gri cu coada lunga. Padurea este plina de temple stravechi si vegetatie luxurianta, creand un mediu linistit in care vom explora diversitatea naturala si comportamentul social al macacilor. Dupa vizita la sanctuar, drumul continua spre Palatul Regal din Ubud, cunoscut sub numele de Puri Saren. Palatul este un important reper istoric si cultural, fiind utilizat de familia regala din Ubud pentru ceremonii oficiale. Structura arhitecturala traditionala si decorurile sculptate in piatra sunt caracteristice acestui loc. Dupa-amiaza este dedicata negocierilor in Pieta din Ubud, un loc animat unde comerciantii locali vand o varietate de produse, de la textile si artizanat la mirodenii si obiecte de arta. Piata este cunoscuta pentru diversitatea suvenirurilor si produselor autentice, oferind o privire asupra traditiilor si mestesugurilor locale. Cazare la Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar.

Ziua a 13-a:    Ubud – Denpasar

Mese incluse: mic dejun

Pentru ambele plecari:  Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroportul din Denpasar pentru imbarcarea pe zborul Companiei Turkish Airlines TK0067 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:20.

Ziua a 14-a:   Denpasar – Bucuresti

Pentru ambele plecari: Aterizare in Istanbul la ora 05:15. Decolare la ora locala 06:50 cu zborul TK1043 cu destinatia Bucuresti. Sosire pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 08:10.

*Grup minim: 20 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Singapore, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Bilet de avion Denpasar – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Bilet de avion Singapore – Denpasar, zbor direct compania KLM
  • Bagaj de mana, bagaj de cala
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Transport cu autocar local conform programului
  • 11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* si 5* astfel:
    • 3 nopti in Singapore la Vibe Hotel Singapore Orchard 4* sau similar
    • 5 nopti in Nusa Dua la Hotel Merusaka Nusa Dua 5* sau similar
    • 3 nopti in Ubud la Hotel Ubud Village Hotel at Monkey Forest 4* sau similar
  • Mese incluse: mic dejun, 4 pranzuri
  • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program:
    • Singapore: tur de de oras cu ghid local: parcul Merlion, China town, Templul Sri Mariamman, Little India, Gradina Botanica;
    • Templele specificate in program: Ulun Danu Beratan, Tanah Lot, Uluwatu, Tirta Empul
    • Vizita pe insula Nusa Penida – Kelingking Beach, Angel`s Billabong
    • Pranz exclusivist pe o plaja privata in Nusa Lembongan;
    • Spectacol inedit de dans Kecak si foc;
    • Insula Serangan – vizitarea Refugiului pentru Protejarea Testoaselor Marine si eliberarea puilor de testoasa in ocean;
    • Descoperirea teraselor de orez;
    • Curs de gatit balinez cu pranz inclus;
    • Vizita la Sacred Monkey Forest;
  • Bilete de intrare la obiective turistice din program (exceptand Singapore, se achita la fata locului)
  • Ghizi locali conform programului circuitului
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno de calatorie si medicala (ferm recomandata);
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 7 USD/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse
  • Incepand cu 14.02.2024, turistii romani care doresc sa calatoreasca in Bali trebuie sa achite o taxa de 150.000 de rupiah, cu ajutorul aplicatiei lovebali.baliprov.go.id, sau accesand site-ul https://lovebali.baliprov.go.id
  • Taxa de viza Indonezia: aprox. 35 USD, se achita in punctele de intrare – la aeroport

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Pasaport romanesc simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la returul in tara (minim 2 pagini libere);

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.